Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Μηχανιώτικα 2009 και Γιορτή της Σαρδέλας

Με τα «Μηχανιώτικα 2009 - Γιορτή της Σαρδέλας» κορυφώνονται οι θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Μηχανιώνας. Πρόκειται για ένα εορταστικό τετραήμερο, θεσμό για τη Νέα Μηχανιώνα, που αρχίζει αύριο 17 Ιουλίου, και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009 στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας. Οι εκδηλώσεις αυτές συνδυάζουν τον πολιτισμό και την παράδοση, ενώ αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μηχανιώνας, Γιάννης Μαυρομάτης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα «Μηχανιώτικα 2009» είναι ο θεσμός παράδειγμα, που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του Δήμου μας, τόπου φιλόξενου, τόπου θαλασσινού, τόπου ψαράδικου, τόπου τουριστικού, τόπου προσφυγικού, τόπου πολιτισμού, τόπου παραδοσιακού και ταυτόχρονα σύγχρονου. Πρόκειται για τέσσερις μοναδικές βραδιές πλάι στη θάλασσα. Δε θα μπορούσε, όμως, να είναι και αλλιώς, αφού η Νέα Μηχανιώνα είναι συνευφασμένη με τη θάλασσα. «Τα Μηχανιώτικα 2009-Γιορτή της Σαρδέλας» εκτός από μία συλλογική προσπάθεια ανάδειξης του ιδιαίτερου χαρακτήρα του τόπου είναι και μία ευχάριστη καλοκαιρινή διέξοδος από την καθημερινότητα, ανοιχτή για όλο τον κόσμο. Ένας συνδυασμός που μαγεύει με λαϊκά αγαπημένα ακούσματα και τη γεύση της καλοψημένης σαρδέλας και του κρασιού»

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 17 Ιουλίου

21.30: Συναυλία με το Γεράσιμο Αδρεάτο και το Βόρειο Ήχο

Σάββατο 18 Ιουλίου

20.00: Γιορτή της Σαρδέλας. Θα προσφέρονται δωρεάν σαρδέλες ψημένες στα κάρβουνα, παραδοσιακά εδέσματα και άφθονο κρασί

21:30: Παραδοσιακό Λαϊκό γλέντι με το Νίκο Χατζόπουλο και μουσικούς από τη Νάξο.

Κυριακή 19 Ιουλίου

21.30: Συναυλία με το Διονύση Τσακνή - Φιόνα Τζαβάρα - Αποστόλη Ψυχράμη αφιερωμένη στη Νεολαία.

Δευτέρα 20 Ιουλίου

21.30: Θεατρική παράσταση «Άρωμα Κανέλας» στο Αμφιθέατρο Πεύκων. Πρόκειται για μία συνεργασία του Δήμου Μηχανιώνας με την Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη.

Καθ' όλη τη διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργούν περίπτερα με εκθέματα από φορείς του Δήμου μας.

Σχολιο: Σας ενημερωνω αγαπητοι συναγωνιστες πως θα παραστω στα Μηχανιωτικα Γιορτη Σαρδελας
ως εκπροσωπος της Δημοτικης Επιτροπης και με την νεα μου ιδιοτητα ως μελος κεντρικης επιτροπης.

www.michaniona.gr Ιστοσελιδα του Δημου Μηχανιωνας

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηλία σε παρακαλώ πολύ θέλω να προσέχεις ποιοι συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που παρευρίσκεσαι. Ο Διονύσης Τσακνής νομίζω είναι κομμουνιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή